CLA 45 Shooting Brake je snažni karavan visokih performansi iz AMG porodice.

Ovaj put, Mercedes – AMG nije pokušao da ublaži performanse zbog same praktičnosti vozila. Sve u ovom “Shooting Brake” Mercedesu je sport, sport i samo sport. Dokaz tome se nalazi ispod haube – najsnažniji četvorocilindrični motor na svetu! Agregat zapremine 2 litre (M139) sa 387 KS ima obrtni moment od 480 Nm. Isti ovaj agregat se nalazi i u  modelima A45 i CLA 45.

CLA 45 Shooting Brake

8 stepeni automatski menjač i 4matic+ pogon na sva 4 točka omogućuju ubrzanje do 100 km/h za 4.1 sekundu. Najveća brzina je elektronski ograničena na 250km/h.

Ko nije zadovoljan sa ovim podacima, može izabrati verziju CLA 45 S sa motorom od 421 KS i obrtnim momentom od 500 Nm. Ovom vozilu je maksimalna brzina ograničena na 270 km/h, a do “stotke” stiže za okruglo 4 sekunde.

Performanse su svakako impresivne, ali dizajn Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake je takođe izuzetan. Isti styling elementi koji se nalaze u verziji “coupe” su tu, od točkova i Panamericana rešetke do izlaza izduvnih gasova.

 

Dodatna masa na vrhu zadnjeg dela nadopunjuje agresivne, obrušavajuće linije CLA oblika. Sama unutrašnjost je i dalje atraktivno mesto za kratka ili duga putovanja.

Zvaničnih informacija o cenama nema, ali se pretpostavlja da će početna cena biti oko 60.000 evra.