VW Golf osme generacije je definitivno stigao. Na mestu gde se od samog početka čuveni Golf i počeo proizvoditi pre nekih 45 godina, nakon više od 35 miliona primeraka, u sedištu Volkswagena, u Wolfsburgu otkrivena je nova, osma generacija Golfa.

VW Golf

Novo izdanje ovog popularnog kompakta je doživelo dizajnersku revoluciju i akcenat je stavljen na digitalni napredak, intuitivno rukovanje i inovativni električni sistem. Manje više nema posebnog pomaka po pitanju samog izgleda vozila, ali zato je Golf predstavljen sa čak pet hibridnih verzija.

Od samog početka Golf je pružao praktičnost za svakodnevnu upotrebu kao i jasan i precizan dizajn. Nova generacija takođe prati tu ideologiju. Iako nam na prvu deluje da je duži, niži i dinamičniji od prethodnika, zadržao je svoje kompaktne dimenzije.

VW Golf

VW Golf osme generacije dugačak je 4.28m, širok 1.78m i visok 1.45m. Njegov međuosovinski razmak je 2.63m.

VW Golf – Enterijer

Kompletan digitalni kokpit krase novi instrumenti zaokruženi Head-up displejom. Kompletna digitalizacija omogućava korisniku lako rukovanje svim sistemima kako putem raznih ekrana osetljivih na dodir, tako i putem glasovnih komandi.

Online Connection Unit (OCU) sa prisustvom eSim kartice umrežava se sa online funkcijama i uslugama koje pruža We Connect Plus. Jedna od interesantnih stvari je da navigacija postaje interaktivna.

POI odredišta koja se pokazuju na mapi duž rute kojom se krećete imaju dodatne informacije, pa tako vaš Golf može da vam ponudi direktno na mapi da rezervišete sto u restoranu, tako što će broj telefona restorana pozvati sa vašeg telefona, ako ga naravno uparite sa vozilom putem Bluetooth-a.

Naravno da postoje razne opcije personalizovanja kompletnog digitalnog okruženja onako kako vama odgovara, a samo umreživanje ovog digitalnog kokpita će definitivno promeniti način na koji vozimo automobil.

VW Golf

Oprema

Nema više starih oznaka: Trendline, Comfort i Highline. Nove oznake pored osnovnog modela su: Life, Style i R-line paketi opreme. Već u osnovnom paketu opreme dobićete kompletno LED osvetljenje napred i nazad, Keyless Start, Online We Connect i We connect Plus, Lane Assist, sistem nadzora okoline sa sistemom zaštite pešaka i još mnogo toga.

Agregati

VW Golf osme generacije nudi osam novih pogonskih Sistema. TSI, TDI, TGI, eTSI i eHybrid su nove oznake sa kojima ćemo se susretati. Svi benzinski i dizelski motori su motori sa direktnim ubrizgavanjem i turbopunjenjem. Njihov spektar snage iznosi (nakon uvođenja svih motora na tržište) između 90 KS i više od 300 KS.

VW je za Golfa pripremio tri eTSI i dva eHybrid motora čime postaje prvo vozilo marke sa čak pet hibridnih pogona. Golf će u ponudi imati tri stepena snage eTSI motora: 110 KS, 130 KS i 150 KS.

Osim eTsi motora, u ponudi će biti i dva plug-in hibridna pogona. Nova verzija ovog eHybrid motora odlikuje se snagom od 204 KS, dok sportska GTE verzija donosi 245 KS.