Kao i svaki put kada se menja neki ustaljeni sistem, dolazi do zbrke i haosa, pa se isto desilo svima kojima je istekla registracija na vozilu jer je nastao novi način objedinjene uplate koji nije svima jasan.

Od 16. marta MUP prima isključivo jedinstvene uplatnice na kojima su sabrani svi iznosi za plaćanje. To će onemogućiti razne zloupotrebe, ali malo i zakomplikovati život vozačima i tehničkim pregledima, kao i uvek kad se uvodi neki novi sistem. Pojedinačne uplatnice za sve takse, porez i ostale dažbine koje se plaćaju pri produženju registracije – odlaze u istoriju.

Ako baš ovih dana treba da produžite registraciju, budite strpljivi, a najpametnije je da pre nego što zakažete, na tehničkom pregledu proverite da li su osposobljeni za izdavanje jedinstvenih generisanih uplatnica.

Kako saznajemo, mnogi imaju problem sa novim sistemom, iako u MUP-u tvrde da su svi tehnički pregledi koji imaju ovlašćenja za izdavanje nalepnica, na vreme dobili neophodna uputstva. A isped policijskih stanica, opet su redovi za produženje registracije.