Škoda Superb facelift ovaj put nam dolazi i u hibrid varijanti. Nakon 4 godine Škoda predstavlja revidiranu verziju svog vodećeg modela i najveće inovacije se nalaze ispod haube.

Škoda Superb facelift

Krenimo sa izgledom: Prednji deo karakteriše veća rešetka hladnjaka sa dvostrukim rebrima, prednja svetla su ravnija i osnovno su opremljena LED tehnologijom. Kao opcija dolaze i Matrix LED projektori po prvi put.

Škoda Superb facelift

Limuzina je porasla u dužinu za 8 milimetara i sada je 4862mm, dok je karavan porastao za 6 mm. Ostale dimanzije, tj. Međuosovinsko rastojanje (2841mm), širina (1864) i visina (limuzina 1469mm, karavan 1477mm), ostaju nepromenjene.

U zadnjem delu dominiraju novi hromirani elementi, uključujući traku koja vizuelno povezuje LED zadnja svetla. Unutrašnjost krase novi hromirani detalji, novi dizajn sedišta i nove tehnologije u asisteniciji vožnje. Asistent detektuje vozila i osobe u mrtvom uglu do udaljenosti od 70 metara.

Škoda Superb facelift plug-in hibrid

U hibrid varijanti, Škoda Superb facelift ima naziv iV i zahvaljujući 1.4-litarskom benzinskom motoru i električnom motoru ima snagu od 215 KS i obrtni moment od 400 Nm.

Baterije od 13 kWh se nalaze u podu vozila i domet sa električnom energijom je 55 kilometara. U kombinaciji sa benzinskim motorom i punim rezervoarom, Superb iV može preći 850 kilometara.

Baterija se može puniti i na standardnom kućnom priključku a punjenje traje tri i po sata.

U unutrašnjosti se nalazi višenamenski displej između okruglih instrumenata. Sistem nudi posebne podatke za hibrid, poput napunjenosti baterije ili dometa sa električnim motorom.

Pored novog pogona, u ponudi su još tri benzinska i tri dizela s rasponom snage između 120 i 272 KS.

Vrhunski dizel je dvolitarski TDI sa 190 KS, sedmostepenim DSG-om i opcijskim pogonom na sva četiri točka.

Škoda Superb enterijer

Uspešan model može se prepoznati po tome što se u facelift-u nije mnogo toga promenilo. Superb se i dalje sjajno prodaje – pa Škoda ne mora toliko učiniti da bi Superb bio u toku. Onaj ko sedne, oseća upravo to – sve je poznato i opet nekako novo.

Škoda je uključila male, ali fine promene: bolji materijali, lepše tkanine i male hromirane detalje. Appleovi korisnici će biti zadovoljni jer će sistav carplay u budućnosti biti bez kablova, a veći smartfoni sada se mogu smestiti i u novu kolevku za punjenje.

Sportline paket donosi mnogo crne boje u unutrašnjosti, dok je „Laurin & Klement“ paket malo življi.

Zahvaljujući gotovo nepromenjenim dimenzijama prtljažnik ostaje sa 625 litara u limuzini i 660 litara u karavanu na nivou prethodnika. Uz jednu promenu: kod Hybrid Superb iV akumulator se nalazi ispred zadnje osovine u podu vozila – zato se njegov prtljažni prostor malo smanjuje na 485 litara (limuzina) ili na 510 litara (karavan).

Lansiranje na tržište je na jesen 2019. Cene kreću od 28.850 eura, za Superb sa 150 KS u opremi Active. Superb Combi košta najmanje 29.850 eura.