Volkswagen Buba, odnosno Beetle, definitivno je otišla u istoriju. Poslednji primerak proizveden je u Meksiku, a biće izložen u tamošnjem muzeju u Puebli.

Volkswagen Beetle, reinkarnacija originalne Bube, predstavljen je 1998. godine. Prva nova, a istorijski gledano druga generacija, ako uključimo i original, do 2010. godine prodata je u 21 miliona primeraka, dok je drugi Beetle prodat u dodatnih 500.000 primeraka.

Snažno ulaganje u elektrifikaciju game te razvoj naprednih sistema za mobilnost zahteva štednju na neprofitabilnim modelima pa je tako Volkswagen Buba morala da završi svoju neverovatnu karijeru.

Premda se Špekulisalo kako bi i Volkswagen Beetle mogao dobiti potpuno električnu varijantu, od toga se odustalo. Herbert Diess, predsednik uprave Volkswagena, potvrdio je kako se u njegovu viziju razvoja kompanije ne uklapa ideja savremenih električnih modela u retro odeljenju, a to se odnosi i na Bubu.

Dakle, sveukupno su Buba/Beetle dosegli brojku od čak 21,5 miliona primeraka. Slanje u istoriju rezultat je velikog zaokreta Volkswagen Grupe prema elektrifikaciji, što je rezultat skandalozne afere Dieselgate.